Pieksämäeltä Pariisiin ja takaisin

Veera syöttää Gregille porkkanan treenin jälkeen. Tapa on yhtä pitkä kuin ratsukon yhteinen historia. Paluu Pariisista Pieksämäen kotimaisemiin on sujunut kuten minkä tahansa kisareissun jälkeen. Takana on kuitenkin ainutlaatuinen elämys Versaillesin linnan tiluksilla olympialaisissa. 

Kenttäratsastus oli olympialajeista ensimmäisiä, ja laji avasi ratsastajien kisat. Hulinaa ja meteliä riitti, sillä jokaista osakoetta oli seuraamassa vähintään 15 000 katsojaa. He pääsivät aitiopaikalta näkemään menoa isolla ratsastusareenalla ja maastokokeen varrella. Ratsukoita kilpailuun starttasi 65.

Veeralla ja Gregillä oli takanaan kuuden vuoden valmistautuminen juuri tähän kilpailuun. Määrätietoista työtä, jonka tavoitteena oli rakentaa Sir Greg ja Veera ratsukkona olympiaradalle. Tavoite onnistui kavionjälki ja valmistelukilpailu kerrallaan. Ainoa poikkeus suunnitelmiin osui vuoden 2023 EM-kilpailuiden kynnyksellä, jossa ruuna vedettiin kilpailuista pienen kolhun vuoksi.

Miljöö oli aivan uskomaton, ja  yleisön kannustus oli jotain sellaista, mitä ei missään muualla ole koskaan ollut.

Onnistumisia, muistoja ja elämyksiä 

”Pariisista jäivät päällimmäisenä mieleen ainutlaatuiset kilpailupuitteet. Miljöö oli aivan uskomaton, ja  yleisön kannustus oli jotain sellaista, mitä ei missään muualla ole koskaan ollut. Kuvia ja videoita on ihana katsoa nyt kisojen jälkeen. Niihin tunnelmiin on upeaa palata muistoissa”, Veera kiteyttää neljä intensiivistä kilpailupäivää. 

Sijaluku kilpailun puolen välin tienoilla on hyvä saavutus, vaikka parempaankin sijoitukseen olisi täydellisellä onnistumisella ollut mahdollisuus. Mutta hevosurheilu on herkkää ja onnistuminen monen asian summa.  Vaatii myös paljon kokemusta suurista kilpailuista, että nappionnistuminen tulee juuri oikeaan aikaan. 

Koulukokeessa luokan alkupäässä lähteminen on haastavaa kenelle tahansa. Sir Greg esiintyi tasaisen varmasti, ja Veera ratsasti täsmällisesti ja kauniisti. Ruunan jännitys hieman söi parasta terää suorituksesta. Maastoesteille ratsukko lähti tekemään ehjää kokonaisuutta, tietäen että kovaa pitäisi mennä, jos sijalukua haluaisi nostaa. Estevirheetön maasto oli itsessään jo saavutus teknisellä radalla, ja viimeisenä osakokeena ratsastettu estekoe pienellä aikavirheellä kertoi ratsukon palautuneen pitkästä maastokokeesta hyvin. 

Palautumisen takana ruokinnan hienosäätö  

Sir Gregin ruokintaan vaihdettiin Nutrolin® HORSE Sportin tilalle Nutrolin® HORSE Joint Duo kevättalvella.

Valmiste on varsin ainutlaatuinen. Siinä on korkean omega-3 EPA- ja DHA-pitoisuuden lisäksi runsaasti glukosamiinia ja hyaluronia nivelten tueksi.

Kalaöljyn omega-3-rasvahapot rauhoittavat tilannetta nivelissä ja suojaavat koko kroppaa fyysisen rasituksen aiheuttamalta hapetusstressiltä. Tehoaineiden yhteisvaikutus tukee kenttäratsun niveliä ja auttaa sitä jaksamaan suorituksesta toiseen.

Nopeammalla palautumisella on valtava merkitys kisaviikoilla, kun vaihtelevat pohjat, kova rasitus ja hokit vaatisivat helposti veronsa. 

Helpot ja maistuvat lisät

”Greg on syönyt Nutrolinit aina mielellään. Mitään nirsoilua ei ole ilmennyt, vaikka joillekin rehuille se on saattanut turpaansa hieman nyrpistellä”, Veera kertoo. 

Veera kokee hanapakkaukset myös helppokäyttöisinä. ”Niistä on helppo ja nopea annostella. Pidemmällä reissulla ne ovat käteviä, kun ei tarvitse ottaa hevosille montaa pakettia mukaan. Ja lyhyemmillä reissuilla pakkaus kulkee yhtä lailla mukana – mulla on yleensä useampia hevosia jakamassa sisältöä.” 

♻️ Kierrätysnäkökulmankin valveutunut ratsastaja osaa ottaa huomioon: ”Öljy on helppo käyttää ihan loppuun asti. Kun öljy tai toisen hanan takana oleva nivelravinneliuos alkaa olemaan lopussa, pussin voi irrottaa pahvin sisältä. Pahvin saa taiteltua pieneksi, joten se ei vie tilaa pahviroskiksesta. 

Ensi talven aikana Veeran hevoset saavat päivittäin toisella ruokintakerralla Nutrolin® HORSE Skin & Coatia, sillä pohjolan kylmä ja kuiva talvi näkyy myös hevosten ihossa. Viime talvena kokemus tuotteesta oli jo positiivinen, ja hevosten karva näytti edellisiä talvia paremmalta. 

”Pidämme hevosten ruokinnan mahdollisimman yksinkertaisena, ja tähän ruokintamalliin Nutrolinin pieni syöttömäärä sopii hyvin.” 

VEERAN HEVOSILLA ON KÄYTÖSSÄ NUTROLIN® HORSE-TUOTTEET

HORSE SC
Nutrolin®HORSEJointDuo
Kevyempää arkea ennen seuraavia arvokisoja 

Pariisin-reissun jälkeen tallilla on vedetty henkeä, annettu Gregin nauttia laitumella elämästään ja palauteltu järvessä kävelemällä. Muiden hevosten kanssa Veeran suunnitelmissa on käydä lähialueen kilpailuissa, mutta kansainväliset kisakentät saavat odottaa ensi vuoteen.  

Ratsastuksen arvokilpailuista edessä häämöttävät EM-kilpailut vuonna 2025. Ne järjestetään Espanjassa, ja vuotta myöhemmin ratsastajien huiput kerääntyvät Saksan MM-kilpailuihin Aacheniin. Hevosten rakentaminen maailman huipulle on todistetusti pitkä tie.   

Mitkä ovat Veeran suunnitelmat tuleville vuosille? 

 ”Istutaan alas valmentajan kanssa tässä syksyn aikana ja mietitään seuraavia liikkeitä. Olihan tämä pitkä projekti ja kaikki meni niin hyvin kuin vain voi hevosurheilussa mennä!”

RASVAHAPOT HEVOSEN RUOKINNASSA

Kalaöljyn sisältämät omega-3-rasvahapot, EPA, ETA, DPA ja DHA, auttavat elimistöä korjaamaan rasituksen aiheuttamia kudosvaurioita. Tämä nopeuttaa hevosen palautumista.

JATKA LUKEMISTA
Nutrolin® tukee Veera Mannisen kilpailuvuotta

Nutrolin® tukee Veera Mannisen olympiavuotta.

Nutrolin® HORSE Sport kasvatuksen tueksi

Tiesitkö, että juuri kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla on positiivisia vaikutuksia siitoshevosillle?

Mikä Nutrolin® HORSE -rasvahappovalmiste olisi paras hevoselleni?

Nutrolin® HORSE-sarjassa on kolme huippulaadukasta omegavalmistetta, jotka tehostavat ruokintaa erilaisissa tilanteissa.